χρήση pos ταπητοκαθαριοστήρια αττική

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου, οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS) πρέπει να αναρτούν πινακίδα στο ταμείο στην οποία θα αναγράφεται ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη :

“Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Ή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ”

και στα αγγλικά

“CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD”

Επιπλέον στην είσοδο του καταστήματος πρέπει να αναγράφονται με ευκρινή τρόπο οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές απο την επιχείρηση (πχ VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS κτλ). Η ενημέρωση μπορεί να παρέχεται είτε ολογράφως, είτε με το εμπορικό σήμα της κάρτας.

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, οι οποίες δε διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS), υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές και να αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε αυτή αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη ως εξής:

«ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ Ή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ»

και στα αγγλικά

«WE DO NOT ACCEPT CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARDS»

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει εκτυπώσει και αποστέλει από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις Ομοσπονδίες – μέλης της, αυτοκόλλητα σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο που εξέδωσε η Γεν. Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με την εφαρμογή του Ν. 4446/2016.

pos pos_dikaioutai
 pos photos pos de dikaioutai

RELATED POSTS